keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Perhosia


Pitkästä aikaa helmilaatikon kimpussa. Ystävälle synttärilahjaksi tällainen perhoskaulakoru.

Yötytön mekko

Vanha nukkeni sai mekon! Nukke on ollut mekottomana esikoisella leikeissä, nyt sille piti saada hieman vaatetta. Yötytöksi meidän kolmevuotias tätä nukkea kutsuu, se kun pääsee joinain öinä unileluksi. Kahden pojan äitinä en kovin paljon tyttömäisyyksiä pääse neulomaan, joten tämä oli aivan ihanaa vaihtelua! Ja tietysti mahdollisimman tyttömäistä väriä valitsin... Jämälankalaatikosta löytyi ties miten vanhaa lankaa, veikkaisin että parikymmentä vuotta... En siis ole edes itse sitä alunperin ostanut.

Tuliruusuja


Tuliruusuja eli sytykeruusuja on tässä alkuvuoden aikana tehty varmaankin sata. Osan olen antanut lahjaksi, suurimman osan pitänyt itse. Meillä lämmitetään pääasiassa puilla, joten näillä on menekkiä. Aivan parhaita sytykkeitä! Jos näillä ei syty, ei syty millään. Materiaaliakaan ei tarvitse mitenkään erikseen hankkia, kananmunakennoja ja kynttilänjämiä vaan. :)

Ohje löytyy esim. täältä. Itse dippasin ruusuja vain kerran, se riittää kyllä aivan hyvin.

tiistai 23. helmikuuta 2010

Junasukkia


Neuloin kahdet junasukat sukumme uusille tulokkaille. Tai siis tuleville - yksi serkuistani saa vauvan ensi kuussa, eräs toinen lähempänä juhannusta. Ohje ja sukan tarina täältä, lankana Sisu, puikot 2,5mm.