tiistai 30. maaliskuuta 2010

Raitasukat

Neuloin sukat vaihteeksi ihan itselleni. Lankana Novitan Tico Tico, toinen kerä sinivihreää ja toinen oranssinpunaista. Sade teki samantyyppiset sukat vähän aikaa sitten ja pitihän mun kokeilla myös. Tarkoitus on ollut neuloa Noron sukkalangasta sukat kahdella kerällä raidoittaen, mutta koska Noro on "hieman" kalliimpaa lankaa, en ole uskaltanut. Novitan langoilla voi vähän testailla... ;)


Jotenkin uskomatonta, että kaksi tuollaista lankakerää saa aikaan tällaisia raitoja!

Tiimalasikantapää on ollut viime aikoina kovin suosittu juttu mun puikoillani.

...pyydän anteeksi kuvassa näkyviä karvakoipia. Vielä ei ole niin kevät, että olisin lämmikkeistäni luopunut...

Opin pari uuttakin juttua näitä sukkia neuloessani. Aloitus kärjestä, mutta uudella tavalla: Magic cast-on. Varren päättely puolestaan saatiin joustamaan todella hyvin, kun käytin JSSBO:ta, josta kuva tässä. Mahtavaa, ei löysiä lankalenkkejä!

6 kommenttia:

sade kirjoitti...

Ihanat!
Mun omista tuli mun lempparit, tykkään! Mun mielestä niin ihanan pirteät. <3
Kiva kun opit taas uusia juttuja. Mä oon halunnut opetella kärjestä aloittamista ja tiimalasikantapäätä mut jotenkin en oo uskaltanut että on muka vaikeeta.. onko? :)

Anonyymi kirjoitti...

Upeat raidat!!
Sama juttu täälläkin uskalluksen kanssa. Aloitus kärjestä oli lopulta sittenkin helppo juttu, vähän vaan langan kieputtelua ja sitten varovasti kutomaan molemmin puolin, mutta kantapäähän tyssää, kaksi paria jo odottamassa... ;P

Anonyymi kirjoitti...

Sadelle - ja muillekin kokeilunhaluisille - vinkiksi: http://www.ullaneule.net/0206/neuvot_kasialoitus.html

pumpsi kirjoitti...

onpas kivat sukat :)

sade kirjoitti...

Kiitos vinkistä, kävin heti kurkkaamassa :)
sitä piti vielä, Tiia, sanoa että mäkin oon haaveillut nita raitasukkia Norosta mutta en raaskinut ostaa joten novitan ticoticolla mentiin. Ehkä vielä joskus. Nyt kun tietää mallin, silmukkamäärän ja sen että niistä tulee ihanat :D

Tiia kirjoitti...

Ooh, mikä kommenttitulva! :D
Kiitokset kaikille!

Sade, mä olen päässyt vähän pidemmälle, olen jo jopa ostanut Noroa. Toistaiseksi sitä lankaa on vain silitelty ja ihasteltu. :)

Tiimalasikantapää ja kärkialoitus on ihan helppoja juttuja, kannattaa kokeilla vaikka jollain jämälangalla sellainen kokeiluversio, niin ei ainakaan mene sukka pilalle jos sitä pelkää. :)