lauantai 10. huhtikuuta 2010

LP-kulho ja eräs kirja-aarre

Joskus vuosia sitten näin jossakin lehdessä kuvan LP-levystä tehdystä kulhosta. Aina joskus olen sen muistanut, mutta en koskaan itse toteuttanut. Siis koskaan ennen. Tänään huomasin vanhan kotikyläni divarissa olevan loppuunmyynnin, kaikki -50%. Hetken mielijohteesta päätin käydä kurkkaamassa ja siellä levyhyllyn luona taas muistin LP-kulhot. Ostin yhden levyn ja googlettelin vielä ohjeet varmuuden vuoksi. Tälläisilla ohjella, tällainen tuli:

Ja katsokaas vielä tätä aarretta! Tämä on isäni äidin vanha kirja, josta kannet ovat hävinneet jo ties milloin, mutta sisukset ovat säilyneet tallella. Kirja on ollut äitini käsityökirjojen seassa, mutta koska äitini ei neulo, sain sen omaan hyllyyni. Mary Oljen Kirjokintaita ja muita kansanomaisia neuletöitä vuodelta 1946. Yläreunaan mummoni on ollut kirjoittamassa sukunimeään, mutta liekö kynästä muste loppunut vai miksei ole kahta kirjainta enempää kirjoittanut.

Tänä vuonna olisi tarkoitus ihan tosissaan harjoitella kirjoneuleiden tekemistä. Varsinkin lapasissa kirjoneule on todella hyvä, pitää lämmön huomattavasti paremmin kuin normaali sileä neule. :)

2 kommenttia:

sade kirjoitti...

upea kulho!! vau.
ja ihana kirja-aarre <3

Janna kirjoitti...

Tulinpa heti vastavierailulle! Kerrassaan ihana kirja tuokin, kuinka nyt onkin niin että kirjoneulelapaset vievät mukanaan yhden jos toisenkin... :)