maanantai 25. lokakuuta 2010

Mysläys


En ole ajatellut tätä blogia laajentaa ruokablogiksi, mutta nytpä kuitenkin laitetaan tänne vähän reseptiä. En ollut ikinä aiemmin tehnyt itse mysliä, enkä sitä ole kyllä kaupastakaan tykännyt ostaa. Ajattelin kuitenkin, että aamupalaa voisi alkaa itsekin syödä useammin, ja koska jogurttini päälle aina jotain siemeniä yms. heittelen, miksipä en laittaisi mysliä. Etsin monta ohjetta ja yhdistelin, tällaisen sain aikaan:

TIIAN MYSLI

Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Levittele uunipellille (leivinpaperille) ½ desilitraa kutakin seuraavista:
- pinjansiemeniä
- auringonkukansiemeniä
- kurpitsansiemeniä
- pellavarouhetta
- kuorimattomia seesaminsiemeniä
- ruislesettä
Näiden lisäksi vielä
- 2 dl kaurahiutaleita

Kuumenna mikrossa kahvikupissa (tai kattilassa hellalla)
- 2 rkl vettä, sekoita siihen:
- 1½ rkl täysruokosokeria
- hipsaus ruususuolaa

Pirskottele sokerivesi hiutaleiden ja siemenien päälle. Laita uuniin noin 20 minuutiksi, sekoittele 5 minuutin välein. Paahtamisaika riippuu uunin tehosta - en ota vastuuta palaneesta myslistä, jos joku tätä ohjetta kokeilee. Vahdi siis paahtumista!

Ota pelti uunista, anna hiutaleiden ja siemenien jäähtyä, sekoita joukkoon:
- 1 dl luomurusinoita

Valmis. Hyvää tuli. :)

 

Tähän voi oman maun mukaan laittaa melkein mitä vaan. Mantelilastuja, kookoshiutaleita, tattarihiutaleita, mitä tahansa viljahiutaleita, pähkinärouhetta... Sokerin tilalle voi laittaa siirappia, hunajaa, fariinisokeria... Tai jättää sokerin laittamatta kokonaan. Rusinat voi vaihtaa miksi tahansa kuivatuksi hedelmäksi/marjaksi. Jossain ohjeessa oli laitettu öljyäkin, mutta siemenissä/pähkinöissä on niin paljon rasvaa, ettei sitä mielestäni tarvitse enempää lisätä. Vaniljauutetta voi laittaa, jos vaniljasta kovasti tykkää.

Ei kommentteja: