maanantai 28. maaliskuuta 2011

Jotain ihan uutta


Ihan ensimmäiseksi terveisiä Rovaniemeltä! Kävimme talvilomailemassa esikoisen kummien luona viime viikolla. Olin ekaa kertaa lentokoneessa (aiemmin olen ollut vain yhden kerran pienkoneessa) enkä mitenkään erityisemmin innostunut siitä. Nopea tapa kuitenkin liikkua. Loma oli kyllä kiva! :)

Ennen lomalle lähtöä valmistuivat nämä pikasniikkerit, lankana Nalle ja puikot 3,0mm. Ohje täältä.


Ennen lomailua tuli myös tällainen kirja postissa, voitin sen Nzqu:n arvonnasta. Kiitos!


Ja sitten se uusi juttu! Olen aina joskus miettinyt, miten kinnasneulaa käytetään ja pitäisiköhän sellainen hankkia. Löysin pari nettikauppaa, neulan hinta oli yli 10€. Sitten tuli mieleen, että onkohan mummollani (isäni äidillä) ollut kinnasneulaa, kaikenlaisia käsitöitä kun aikanaan teki. Soitin siis äidilleni, jolla taitaa olla kaikki mummoltani jääneet käsityöjutut tallessa, ja sieltähän löytyi kuparinen kinnasneulakin! Kaupassa käydessäni hain samalla matkalla neulan ja aloitin harjoittelun. Hyviä vinkkejä löysin esim. täältä, täältä, täältä ja varsinkin täältä. Ensimmäiset harjoitelmat olivat ihan kummallisia solmuja, kuten tuossa kuvan alareunassa näkyy... Mutta minähän päätin oppivani, joten harjoittelu jatkui. Sitten muodostui jo hieman pötköjä, epätasaisia kylläkin.



Seuraavana aamuna sain jo tällaista aikaan! Kuvassa on edelleen harjoittelutyö, josta ei ole tulossa varsinaisesti yhtään mitään. Kintaita en vielä neulo, mutta kämmekkäät yritän saada aikaan kevääksi. Hirmu hauskaa puuhaa, nyt kun lopulta ymmärsin systeemin. :)

Keväällä aion käydä etsimässä jonkun sopivan puunpalasen, josta veistän ihan oman puisen kinnasneulan.

2 kommenttia:

sade kirjoitti...

Kiva kun pääsitte pojan kummien luokse. oli varmaan ikimuistoinen reissu.
en oo tollasesta neulasta kuullutkaan. hienoa jälkeä saat sillä jo. harjoitus tekee mestarin <3

Kauniita päiviä kirjoitti...

Kivat sukat!